За Нас
aa

За нас

Скална История

Преди около 230 милиона години (в края на палеозойската ера) в тази област са се наслоявали песъчливо-мергелни скали. По-късно те били залети от морето, на чието дъно се отлагали донесените от реките пясък, чакъл и глина. С течение на времето тези материали бяха съединени със силициева или пясъчно-глинеста спойка. Това доведе до конгломерати и пясъчници, известни като пъстър пясъчник. Поради оцветяването с железен оксид те придобиват червеникав оттенък

История на града

Преди 2000 години римската държава е контролирала по-голямата част от земите в Европа. Местните племена и нации често се опитват да прогонят нашествениците, така че римляните строят убежища и крепости, за да защитят своите войски и провизии. Точно тогава неизвестен по това време римски стратег забеляза над древното село Фехервар елипсовидна издатина, заобиколена от непроницаеми червени скали.

Уникална Дестинация

Град Белоградчик е обявен за туристическа дестинация през 1949 г. С множеството спечелени награди в категорията за туризъм, районът се нарежда сред най-посещаваните места в България, а за Северозападна България е на първо място. Нашите гости имат възможността да се насладят на страхотни природни гледки към причудливите Белоградчишки скали, да опитат страхотни местни специалитети, да опитат вино, отлежало в уникалната пещера "Магура", както и да усетят зараждането на пещерното изкуство в самата нея. Регион, потопен в история, изкуство и усещане за някаква странна магия, която ви кара да се връщате отново и отново.

aa
Follow us

Login

Register

terms & conditions