Туристически местаДестинация – Белоградчик

Дестинация – Белоградчик

Белоградчик е малък град, намиращ се в западната част на България, на около 50 километра от границата с Румъния. Градът е известен с красивата си природа и уникалните скални образувания, които го правят една от най-популярните туристически дестинации в България.

Най-известната забележителност в Белоградчик са Белоградчишките скали – група от огромни каменни образувания, изваяни от природата във формата на различни животни, фигури и забележителности. Скалите са дълги няколко километра и са разположени около града и няколко села от региона. Градския парк на Белоградчик, там може да се направи пешеходна разходка и да се разгледат различните образувания, като “Ученичката”, “Мечката”, “Мадоната и Конника”, “Адам и Ева” и други.

Освен Белоградчишките скали, градът има и други туристически забележителности, като крепостта “Калето”, която се намира на високата част на града и предлага прекрасна гледка към околността.

В града също може да се посети Историческия Музей, Природонаучния Музей, Пещера Магура, Лепеница, Козарника, Рабишкото езеро и много друфи забележителности.

Освен туристическите забележителности, Белоградчик е известен и с традиционните си ястия, като, ”Белия Муж” от сирене от овче мляко, мекици с кайма, печена тиква и други. В града има множество ресторанти и кафенета, където може да се опитат тези ястия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

aa
Follow us

Login

Register

terms & conditions