Лекоатлетическият крос „Скалите“

Лекоатлетическият крос „Скалите“

15ОктЦял денЛекоатлетическият крос „Скалите“Sport Event

Подробности

Над 20 000 лв. ще е наградният фонд на първия лекоатлетически крос с международно участие „Скалите“ по улиците на Белоградчик, съобщават организаторите.

Надпреварата ще е на 15 октомври в неделя като в нея е предвидено да има участници във всички възрасти – от най-малките до ветерани. Трасето ще е асфалт с много малка денивелация, а продължителността на изкачването е не повече от 200 мeтра. Състезанието ще е и без такса участие. Записването ще е чрез специално създаден за събитието сайт от средата на август до 30 септември.

Предвидено е да има и отборно участие при 14, 16 и 18-годишните момчета и момичета. Един отбор ще е от 4 състезатели. Те ще направят по една обиколка, чиято дължина е 1750 м.

Всички участници в тимовете, завършили от първо до шесто място, ще получат като награда маратонки за бягане – 144 чифта. Освен това индивидуалните призьори, също до шесто място, ще бъдат наградени и със спортна екипировка.

Такава ще има и за състезателите до 18-годишна възраст и в двата пола, като за тях е предвидена и парична награда – от 500 лв. за първо място до 150 лв. за шесто.

Момичетата ще въртят две обиколки – общо 3500 м, а момчетата – 3 обиколки (5250 м).

При жените, които също ще се състезават на дистанция от 3500 м, ще има парични премии до осмо място с награден фонд от 2725 лв. Победителката ще си тръгне със 750 лв., а завършилата на осма позиция – със 150 лв.

5550 лв. е наградният фонд за мъжете, които ще бягат на 8750 км. За победителя е предвидена премия от 1250 лв. Тук парични награди ще има чак до завършилите на 12-то място.

Шоуто на крос „Скалите“ се очаква да бъдат ветераните, като жените ще са над 45 г., а мъжете – над 50 г. Силният пол обаче ще бъде разпределен в три категории по… килограми – до 80 кг, до 100 кг и над 100 кг. Всички призьори ще получат кашони вино, а за всички участници е предвидена бутилка елитно шампанско. За да стигнат до тях и двата пола ще трябва да избягат 900 м.

Победителите в отделните надпревари ще получат и възпоменателна купа.

По време на кроса ще се състои и градско първенство на Белоградчик за подрастващи, като победителите ще си тръгнат още с медали и спортна екипировка.

За всички участници ще има и специални фланелки.

След бягането, гости и участници ще могат да се разходях и рагледат прочутите Белогрдачишки скали, Пещера “магура”, Пещера Венеца, Пещера Лепеница, Крепостта Калето, както да хапнат местна кухня и да опитат от бутиковите вина на региона.

Още

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

aa
Follow us

Login

Register

terms & conditions