Хостел – “Чудно място Стакевци”

Categories:
Posted: 1 година ago
Contact Property

Property Description

 • V Parking
 • 8 Bedrooms
 • 8 Bathrooms
 • 9 Rooms
Description

“Чудно място Стакевци” отвори врати през юни 2020 г., но дълго време си нямаше име. Все се чудехме как да го наречем. Нито е хотел, нито къща за гости, а и ни се искаше да избягаме от подобни категории. Един ден се замислихме как реагират хората, когато ни посетят. “Ех, чудно място сте създали!”, възкликва всеки. Та, името си дойде само.

Казваме се Боян и Стела и сме домакини на “Чудно място Стакевци”. И двамата сме родом от град Видин, но сме имали щастието да израснем по селата си при баба и дядо. Именно носталгията по волния живот на село ни доведе в Стакевци през 2006 г. Откакто живеем тук, обичаме да казваме, че се чувстваме като деца в лятна ваканция. Само че този път тя не свършва. Село Стакевци е едно от малкото съхранени девствени кътчета на България.  Омагьосани от необятния Стакевски балкан, чистия планински въздух, изпълнен с мирис на билки и свежа трева, и ромоленето на реката, решихме да направим така, че всеки да може да се докосне до тях, да се наслади на тихите и спокойни вечери, изпълнени с проблясъци на светулки и песни на щурци.

И ето, че мечтата ни се сбъдна! Сега предоставяме възможност на гостите си да ни посетят за семейни тържества – сватби, рождени дни, кръщенета, градински партита или просто за един спокоен уикенд с вкусна домашна храна, споделена с приятели. Организираме също детски лагери и семейни приключения за родители и деца, в които акцент са преживяванията сред природата. Имаме ферма с най-различни животни – коне, крави, кози, овце, магаре, всякакви домашни птици, пауни, кучета, котки, зайци, сърни.

Нашето Чудно място се намира на 500 м. след края на село Стакевци, закътано между реката и планинските склонове, близо до сръбската граница. Разполага с леглова база, зала за хранене с 46 места, зала за тържества с капацитет 136 души, ТВ зала, зала за занимания на закрито (лекции, семинари, уъркшопи), навес с барбекю и пещ, открита сцена, просторен двор и най-красивата гледка към Стара планина.

 

Леглова база:

 • 6 семейни стаи със следното разположение: две двойни стаи с единични легла, симетрично разположени на общ коридор със санитарен възел. Във всяка стая може да се добави по още едно разтегателно легло.
 • 2 двойни стаи със собствени санитарни възли

Общият капацитет е 40 места, от които 28 основни единични легла и 12 допълнителни разтегателни легла. Към всяка стая има самостоятелна веранда с кът за отдих. Отдаваме само цялата базата.

Цена за нощувка (с включена закуска):

летен сезон (01.05 – 30.09) – 1200 лв. за наем на цялата база;
зимен сезон (01.10 – 30.04) – 1350 лв. за наем на цялата база;

Кухнята не е на разположение на гостите, затова храненето е организирано от нас. Предлагаме различни ястия по ваш избор, приготвени основно от домашни продукти.

Закуската е включена в цената на нощувката. Тя е вкусна, селска, приготвена от местни баби  – домашна баница, мекици, палачинки, тутманик и др.

Обядът включва супа, основно и десерт. Цена – 16-20 лв. на човек в зависимост от продуктите.

Вечерята включва салата, предястие, основно ястие и десерт. Цена – 24-28 лв. на човек в зависимост от продуктите;

Храната се приготвя на място и се сервира на блок маса. Менюто се уточнява предварително.

 

Зала за хранене с 46 места;

Зала за тържества с капацитет 136 души;

ТВ зала;

Зала за занимания на закрито (лекции, семинари, уъркшопи);

навес с барбекю и пещ;

открита сцена;

просторен двор;

Организирано хранене;

Възможност за организиране на семейни тържества – сватби, рождени дни, кръщенета, градински партита;

Организиране на детски лагери и семейни приключения за родители и деца

Property Information

Quick Information
 • Parking :
  V
 • Bedrooms :
  8
 • Bathrooms :
  8
 • Rooms :
  9
Amenities
Барбекю 
Градина 
Двойни стаи 
Ел.Кана 
Зона за хранене 
Кабелна ТВ 
Кафе Машина 
Кухня 
Микровълнова 
Посуда 
Фризер 
Хладилник 
Ютия 

Ratings & Reviews

0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%

0.00

Overall rating
0 ratings
0 reviews

There are no reviews yet.