UncategorizedE-tour NET – Финална конференция

E-tour NET – Финална конференция

Проектът E-tour NET официално приключи с финалната конференция „3D добавена реалност – Поглед към бъдещето и възможност за развитие сега“ в Белоградчик, България на 31 януари 2023 г.
Събитието премина при голям интерес. Над 70 души, представители на бюрото по труда; туристически бизнес и културни институции; регионални/ местни публични органи; образователен сектор (училища, университети, изследователски институти и центрове и др.); медии и участници в дейностите по проекта взеха участие във форума.
Бяха представени резултатите от проекта. Разработените интелектуални продукти бяха високо оценени. Особено голям интерес проявиха представители на културни организации, които подчертаха полезността на инструментите на E-TOUR-NET
Директорът на регионалния музей в Монтана – г-жа Ваня Иванова сподели: „Вече имаме възможност сами да създаваме дигитални копия на артефакти от колекциите ни, без да се нуждаем от външни експерти.“
Директорът на Регионалния музей във Видин отбеляза възможността за създаване на нови работни места, интегриране на бизнес модел, който да носи не само икономически ползи, но и добавена стойност към туристическата оферта.
Участниците в конференцията обсъдиха възможностите за надграждане на проекта и бяха начертани начини за бъдещи партньорства.
В края на събитието председателят на водещата организация – Сдружение “Светлина за Белоградчик” (Светлина за Белоградчик) благодари на всички участници в дейностите по проекта и на партньорските организации от Алзира, Испания – Mancomunitat Ribera Alta, и Флоренция, Италия – Fondazione per la ricerca e l’innovazione:
„E-tour-net беше създаден и внедрен в труден момент, труден за всички нас и за хората като цяло. Срещнахме страх и отчуждение и трябваше да се научим да живеем по нов начин. Както в личен, така и в професионален план, всеки от сигурно сме се сблъсквали с трудности, които не сме очаквали.Хубавото на всяка криза обаче е, че ни дава възможност за ново начало, дава ни шанс да се развиваме по начин, който преди това е бил немислим.
Вярвам, че винаги има какво да научим, винаги има какво да градим и съм убеден, че нашият проект е само една основа за нас като организации и за заинтересованите страни като възможност за придобиване на нови знания и компетенции.
Бих искал да кажа огромно благодаря на всички вас за вашата упорита работа, вашата вяра, вашето търпение! Надявам се, че ще имаме възможност да развием нашия опит заедно!”
#3d #augmentedreality #eLearningCourses #elearning #elearningplatform #erasmus
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

aa
Follow us

Login

Register

terms & conditions